FA2000, FREDERIKSBERG ALLIANCEN 2000

 

 

 

 

 

SPONSORER 

 

 

 

 

Danish_FB_FindUsOnFacebook-320.png

 

Presspillet virkede i premieren

FA fik lørdag en ny start i serie 1. Et nyt hold er på vej til at blive bygget op. Et nyt hold som tog det første skridt med 2-2 mod nedrykkerne fra KS Husum Boldklub.

Taktisk startede FA med spillere der kunne matche en 4-4-2, men reelt var der tale om en 4-4-1-1, da den ene FA angriber blev tvunget langt tilbage på banen af et højt Husum pres.

En rodet start

Den første håndfuld minutter efter kick off var en omgang indianer rode bold. Begge hold skulle vænne sig til den lettere knoldede græsbane, efter en lang vinter på jævn og plant kunstgræs.

Men hurtigt fik Husum sat sig på kampen, og, som nævnt i indledningen, presset FAs ene angriber til at agere mere som offensiv midtbane end som decideret striker.

At Husum bragte sig foran med 1-0 kom dog heller ikke som den store overraskelse, når man tager spildominansen i betragtning. Men måden det skete på var alligevel ærgerlig. Højreback Martin Rohrberg fik ikke clearet en bold ordentligt, men fik den i stedet spillet i fødderne på en Husum spiller, der trak mod mål og sparkede den i kassen fra kanten af feltet.

6 Debutanter


FA stillede til start mod Husum med ikke mindre end 6 debutanter i startopstillingen. Keeperen, venstrebacken, tre ud af fire mand på midtbanen og en enkel angriber spillede deres første kamp – mens der sad endnu en på bænken (Mikkel Larsen).

Til trods for de mange nye spillede FA sig op igen. Ført an af Jonas Wisbech, spået til forårets gennembrud, kom FA tilbage i kampen. Omstillingsspillet blev hurtigere og presspillet kom til at fungere bedre, da det begyndte at lykkedes med at få dirigeret det (presspillet) nede fra bagkæden.

Det der til gengæld ikke lykkedes for FA var at få lukket ned for Husums afleveringer ned bag backs’ne. Her blev især hjemmeholdets venstreback for ofte fanget for langt fremme på banen. Husum havde begyndende muligheder for at øge føringen yderligere, men det skete ikke.

I stedet sker det som i fodboldkredse vel nærmest kan betegnes som en kliché. Husum lettede trykket på speederen og blev fanget i et øjebliks nonchalance – en forsvarer ville spille bolden tilbage til målmanden, gav den ikke fart nok samtidig med at han ikke havde set Rune Sørensen. Facit, en udligning som kom ud af ingenting.

FA maskinen kom igang

Det satte FA maskinen i gang, og presset blev nu massivt lagt på Husum, som ikke fik den samme ro til at spille den rundt i forsvaret længere og lægge de giftige tværafleveringer til deres wings bag FA backerne.

Knapt et minut efter udligningen blev bolden spillet op på Mads Lund i højresiden, relativt ufarligt langt fra mål med en Husum forsvarer i ryggen. Men Lund brugte sin fremragende fysik til at verfe forsvareren væk og spille bolden i dybden til højrekanten Rasmus E. Sørensen.

Indlægget som fulgte få sekunder senere fra Rasmus E. Sørensen fik lov til at passere helt uforstyrret over til bagerste stolpe, hvor Stefan Johansen kunne score fra en spids vinkel. 2-1 og musikken bragede endnu en gang fra højtalerne nede i hjørnet.

Husum var som en gammel brugt sværvægtsbokser, som egentlig skulle være stoppet, men tager en sidste kamp for pengenes skyld - slået i gulvet . De var rådvilde mod et friskt spillende FA hold. Resten af halvlegen ebbede ud uden de store chancer, men med massivt FA pres.

Husum fik i denne periode ligeledes sendt en mand ud i 10 minutter med et gult kort, for et frispark begået mod Rune Sørensen.

Dumheder satte Husum i gang


Man kunne have lukket kampen. Sendt nedrykkerne fra KS til tælling. Men når man spiller med hovedet under armen bliver man straffet. Dårligere spillede Husum ikke, end at de – da FA begik små fejl – straffede dem.

I første omgang trak FA sig for langt tilbage på banen. Presspillet fungerede kun i perioder. Husum fik lov at føre bolden frem i lange angreb og clearet blev den (bolden) slet ikke ordentligt af FA defensiven.

Et relativt ufarligt indlæg endte med et straffespark – korrekt dømt – begået af FAs venstreback Rene Poulsen, som ellers havde spillet sig op i anden halvleg. Oven i hatten fik Rene Poulsen smidt et gult kort – en ting som Carsten Rust bagefter kategoriserede som en dumhed.

At Husum så har en straffesparks skytte, hvis navn man formentlig ville finde hvis man slog nonchalant op i en synonymordbog, er så noget andet. Sjældent er et straffespark blevet eksekveret dårligere. Fladt en meter forbi stolpen.

Men Husum formåede i sidste ende at straffe FAs undertalsperiode. Et frispark, tilkendt et par meter uden for feltet, blev formidabelt flot sparket på stolpen. En Husum mand var hurtigst på riposten og 2-2.

FA sad på sidste omgang


Da Rene Poulsen kom ind igen efter sit gule kort satte FA sig igen på spillet. Dominerede midtbanen, hvor Anders ’AP’ Pedersen blev mere synlig oven på en anonym første halvleg og med en finurlig dribler i indskiftede Mikkel Larsen fik sat lidt tryk på kanterne igen.

Førnævnte Mikkel Larsen var endda tæt på at score direkte på hjørnespark. Det er en spiller, som undertegnede tror kan få et gennembrud i foråret. Enten som venstreback eller venstrewing.

Tættere på end Stefan Johansens frispark snert forbi stolpen kom FA ikke. Chancerne løb ud i sandet den sidste aflevering før det blev rigtig farligt. Og 2-2 kan man ret beset ikke være utilfredse med.

Det er som Carsten Rust sagde efter kampen:

2-2 er bedre end at tabe”.

Kampens positive element: Det til tider ret godt fungerende presspil.

Kampens negative element: Hovedet-under-armen løsningerne som blev valgt i opspillet af og til (som kostede mål og straffespark).

 

FA 2000 - Husum 2-2 (2-1)

Mål: 1-1 Rune Sørensen, 2-1 Stefan Johansen.

 

Justin Mlynarski – Martin Rohrberg, Christian Sørensen, Sebastian Balck (anf.), Rene Poulsen – Rasmus E. Sørensen, Jonas Wisbech, Anders ”AP” Pedersen, Stefan Johansen – Mads Lund (57.min Michael Holm), Rune Sørensen (67.min Mikkel Larsen).

Steen Sørensen sad på bænken uden at blive benyttet.

BOLD.DK

Copyright © 2009 - FA 2000 - Frederiksberg Alliancen